Verzorging & advies

verzorging & advies

Het is heel belangrijk dat de extensions goed worden behandeld en verzorgd, dit verlengt de levensduur van de extensions.
Hoe verzorg je hairextensions, zodat je er lang plezier van hebt?

Advies & Verzorging /wax-hairextensions

Het is heel belangrijk dat de extensions goed worden behandeld en verzorgd, dit verlengt de levensduur van de extensions. Hoe verzorg je hairextensions, zodat je er lang plezier van hebt?

Twee dagen niet wassen

Na het inzetten van wax-extensions mag het haar twee dagen niet gewassen worden, dit in verband met het uitharden van de waxjes. Ga je wel meteen wassen? Dan loop je het risico dat de extensions er zo uit kunnen schuiven.

Borstelen met een speciale hairextensionborstel (te koop bij Envy Hair)

Naast de goede verzorging van de hairextensions, is het ook erg belangrijk om de hairextensions minimaal 4 keer per dag goed door te borstelen. De extensions zitten veelal ongeveer 1 cm van de hoofdhuid bevestigd en zullen na verloop van tijd een stukje gaan uitgroeien. Omdat je gemiddeld 100 a 150 haren per dag verliest, is het mogelijk dat deze “uitgevallen” haren niet weg kunnen en zich tussen je hoofdhuid en de bondingen van de hairextensions gaan nestelen. Daardoor kunnen er net boven de bondingen klitten ontstaan. Je hebt dit wellicht tijdens het dragen van de haren niet zo in de gaten, maar tijdens het verwijderen zal dit probleem naar voren komen en moeten de klitten verwijderd worden. Je zult begrijpen dat dit niet prettig is en ook niet goed is voor je eigen haar. Om dit probleem te voorkomen, adviseer ik altijd om je haar minimaal vier keer per dag goed door te borstelen met een speciale haarextensionsborstel. Beweeg de borstel van hoofdhuid tot punt zodat daarmee “oude” haren worden verwijderd. Daarnaast zorgt deze speciale borstel er ook voor dat de hairextensions en je eigen haar niet beschadigd raken.

Wassen (shampoo en conditioner te koop bij Envy Hair)

Om de dag wassen is het beste om vuil en vettigheid te voorkomen. Het is raadzaam om een verzorgende shampoo en conditioner speciaal voor hairextensions te gebruiken. Borstel als eerste je haar uit met een hairextension borstel, dus nog voordat je het gaat wassen. En verwijder eerst alle klitten. Gebruik na de shampoo eenzelfde conditioner om de haarschubben te sluiten. Deze voedt het haar niet, maar zorgt voor anti-klit en glans.

Gebruik geen anti-roos shampoo, babyshampoo of shampoo met fruit-oliën. Deze hebben een andere PH-waarde en zijn te zuur of te base voor je extensions. Breng de conditioner niet op de waxjes aan, deze kunnen dan los gaan zitten en er zelfs uitglijden!

Stylen

Als je je haar styled door middel van een föhn,  gebruik dan altijd een lage temperatuur en zorg voor het föhnen voor een goede serum dat de haren beschermt (dit is ook beter voor je eigen haar). Eerst de aanzet bij de hoofdhuid drogen, daarna geleidelijk naar de punten toe. Als het haar nat is mag je nooit trekken, kammen of borstelen. De kans bestaat dan dat het haar te veel oprekt.

Controleer je extensions

Ga elke dag met je handen door je haar en controleer of de extensions niet aan elkaar vastzitten door de losgelaten haren. Voel je dat extensions bij elkaar zitten, trek ze dan uit elkaar om verdere klitvorming te voorkomen.

Slapen met extensions

Zorg dat je niet gaat slapen met nat haar; het haar moet droog zijn. Het is aan te raden om  te slapen met het haar in een staart of vlecht, dit voorkomt klitten. Gebruik geen elastiek met een ijzeren stuk, deze kan het haar breken.

Zwemmen

Als je gaat zwemmen adviseer ik u een beschermende badmuts te dragen omdat chemicaliën uit zwembaden of zout uit de zee je hairextensions kunnen aantasten en/of uitdrogen.

vraag & antwoord

Hoelang moet je eigen haar zijn?

De haarlengte voor een verlenging dient minimaal 6 cm in de nek en minimaal 12 cm bovenop het hoofd te zijn voor een optimaal resultaat.

Wat is het verschil tussen een volumebehandeling of haarverlenging?

Een volumebehandeling is om meer volume aan het haar te geven. Hierbij wordt gemiddeld uitgegaan van 50-75 wax-extensions van de lengte van je eigen haar.

Een haarverlenging dient ervoor om meer lengte te creëren. Natuurlijk krijg je hierbij ook meer volume! Het aantal stuks dat je nodig hebt, hangt af van de dikte van je haar.

Hoe worden de hairextensions aangebracht?

De wax-extensions worden met uw eigen haar verbonden door middel van een bond. Dit is een keratine-waxje dat aan het uiteinde van de extension vastzit. De waxjes worden verwarmd met een speciaal apparaat en dan om het eigen haar geseald.

Wefts en ITip (microring) extensions worden geplaatst met siliconen microrings. Het eigen haar wordt met een zeer kleine haaknaald door een klein ringetje getrokken en met een tangetje vastgedrukt.

Hoe lang kunnen hairextensions blijven zitten?

Gemiddeld kunnen wax-extensions 3 à 4 maanden in het haar blijven zitten.

Wefts en ITip (microring) extensions dienen om de 6 à 8 weken omhoog geplaatst te worden.

Hoe lang kunnen hairextensions blijven zitten?

Gemiddeld kunnen wax-extensions 3 à 4 maanden in het haar blijven zitten.

Wefts en ITip (microring) extensions dienen om de 6 à 8 weken omhoog geplaatst te worden.

Zijn hairextensions schadelijk voor je haar?

Alles wat je met je haar doet is per definitie minder goed voor je haar zoals verven, je haar föhnen, krullen en stijlen. Wax hairextensions die bij Salon Envy Hair worden verwerkt worden met een warmte tang die minder warm is dan een stijltang ingezet. Schade aan je haar kan alleen als de hairextensions niet goed worden ingezet, te lang laat zitten en je de extensions niet de juiste verzorging geeft.

Wanneer moeten extensions worden verwijderd?

Als je merkt dat er veel klitvorming ontstaat door uitgevallen haren (na ongeveer 3 tot 4 maanden), dienen de wax-extensions verwijderd te worden.

Wefts en ITip (microring) om de 6-8 weken laten verwijderen of herplaatsen.

Hoe worden mijn extensions verwijderd?

Voor het verwijderen gebruiken wij de Quick Remover. De Quick Remover is een hi-tech apparaat voor het professioneel verwijderen van extensions op een comfortabele en snelle manier.

Wefts en ITip (microring) extensions worden met een speciaal tangetje voorzichtig losgemaakt en professioneel verwijderd.